۱۴۰۲ سه شنبه ۱۶ خرداد
English
صفحه اصلی
فرهنگ و هنر

آموزش و فرهنگ

فردوس از دير باز مهد فرهنگ بوده است به گونه اي كه صبغه فرهنگي آن بر ساير مزايا برتري محسوسي داشته است. گذشته فردوس كه به تون معروف است محل و خاستگاه اديبان و دانشمندان و علماي فراواني بوده است كه هر يك با آثار خود توانسته اند تحول خاصي را در جامعه آن زمان رقم بزنند از جمله صفاتي كه مردم فردوس به آن شهره هستند واژه دارالمومنين است كه برگرفته از ريشه هاي عميق مذهبي در شهرستان مي باشد. دين و مذهب در عمق جان مردم اين شهر ريشه دوانده است به طوري كه در پس تمامي تهاجمات گسترده فرهنگي دشمن ، اين شهر كمترين آسيب را به خود ديده است و هنوز بكر و دست نخورده باقي مانده است و آنهم شايد به تقيد بسيار زياد مردم به كسب حلال برمي گردد.

علي‌ اي حال آنچه كه موجب مي شود مسئولين فرهنگي شهرستان وظيفه ايي بس سنگين داشته باشند همين مزاياي برجسته فرهنگي و مذهبي مردم است.

اين شهر در عرصه فرهنگي توان فراواني داشته كه هرگاه شرايط مساعدگرديده است در سطح منطقه و كشور درخشيده است . لذا توجه به اين استعدادها نظر ويژه اي را مي طلبد. در اينجا به برخي از اين توانمنديها اشاره مي شود.

آموزشي:

شهر فردوس در حال حاضر داراي چند مركز آموزش عالي است:

  • دانشگاه آزاد اسلامي واحد فردوس
  • دانشگاه فني و مهندسي فردوس.
  • دانشگاه پيام نور، مركز فردوس 
  • دانشكده پيراپزشكي فردوس، وابسته به دانشگاه علوم پزشكي بيرجند
  • آموزشكده عالي فني و حرفه‌اي شهيد رادمرد فردوس
  • دانشكده فني و حرفه‌اي امام خامنه‌اي فردوس
  • دانشگاه جامع علمي و كاربردي واحد فردوس
  • دانشگاه غيرانتفاعي پيروزان
  • دانشگاه فرهنگيان بنت الهدي صدر فردس ويژه خواهران

·         مركز تربيت معلم پسرانه شهيد مفتح

  • مجتمع آموزشي ايثارگران قائم


91٫1٪ از جمعيت شهر فردوس، و 84٫4٪ از مردم شهرستان فردوس باسوادند كه اين ميزان، بسيار بالاتر از ميانگين كشور و استان است.

 

فرهنگي و هنري :

سينما و مراكز نمايش برنامه هاي فرهنگي و هنري

        تنها سينماي شهرستان فردوس در سال 1350 با زيربناي 800 مترمربع و ظرفيت 280 صندلي احداث و دو بار در سال‌هاي 1371 و 1387 تعميرات اساسي شده است. ساير مجتمع‌هاي ديگر فرهنگي شهرستان نيز به قرار زير مي‌باشد.

 

مراكز نمايش برنامه هاي فرهنگي و هنري

  

مجتمع فرهنگي

مساحت(مترمربع)

زيربنا(مترمربع)

سال احداث

مجتمع فرهنگي هنري خيابان شهيد مطهري

2380

1530

1364

مجتمع فرهنگي هنري ميدان آزادگان

5000

1700

در حال احداث

 كتابخانه

تعداد كتابخانه‌هاي عمومي شهرستان دو باب مي‌باشد كه يكي در شهر فردوس و ديگري در شهر اسلاميه مستقر است.

عنوان

نام كتابخانه

زيربنا

تعداد كتب(عناوين)

تعداد كتب
(نسخه)

تعداد اعضاء

(مترمربع)

نفر

كتابخانه شهري

كتابخانه عمومي قائم فردوس(1346)

528

21615

25816

1679

كتابخانه شيخ مفيد اسلاميه(1368)

595

11699

14146

653

انجمن شعر و ادب

 انجمن شعر و ادب فردوس با آغاز فعاليت فرهنگي وادبي در سال 1376 با همكاري جمعي از اساتيد ادبيات فارسي وخوش ذوق چون مرحوم حاج حسن پاسدار ومرحوم محسن وحدت و با همكاري وبا همراهي جمعي از ادب دوستان واهل قلم وجوانان علاقمند وبا حمايت اداره فرهنگ وارشاد اسلامي فردوس آغاز به كار كرد. اين انجمن همواره در طول سالهاي گذشته با برگزاري جلسات هفتگي ومداوم وبا برگزاري جلسات نقد وبررسي وشب شعردر مناسبتهاي مختلف فعاليت مي كند.

 

انجمن خوشنويسان فردوس

     انجمن خوشنويسان فردوس از سال 1376 به طور رسمي فعاليت خود را زير نظر شعبه مشهد آغاز نمود. استاد كاظم خراساني با تلاشها وحمايت هاي اداره ارشاد اسلامي واساتيد گرانقدر آقايان فراستي به عنوان اولين سرپرست انجمن كار خود را آغاز كرد وتوانست با ذوق وسليقه فراوان خيل عظيمي از جوانان را به اين سمت بكشاند . پس از انتقال اين معلم گرانقدر به مشهد استاد سيد حسين قدسي نيا در راه اعتلاي هنر خوشنويسي شهرستان مدت 3 سال سرپرستي انجمن را بر عهده داشت. اكبر قاسمي از سال 1382 تا كنون عهده دار اين سمت است . انجمن خوشنويسان فردوس در سال 1384 با توجه به فارغ التحصيلان زياد در دوره ممتاز موفق شده تا به شعبه شورايي نوع چهارم ارتقاء يابد.

 

 

انجمن هنرهاي تجسمي

       فعاليت در زمينه هنرهاي تجسمي در قبل از پيروزي انقلاب اسلامي در شهرستان فردوس بوده است و پس از پيروزي انقلاب اسلامي نيز تحت حمايت اداره فرهنگ وارشاد اسلامي فردوس به ادامه فعاليت پرداخته با تشكيل كلاسهاي آموزشي در اين زمينه و بر پايي نمايشگاه هاي نقاشي مختلف مشوق وحامي هنرمندان بوده است وهم اكنون با فعاليت گسترده تري نسبت به گذشته به فعاليت ادامه مي دهد

موسيقي

موسيقي قبل از انقلاب در فردوس داراي محتوا وارزش هنري وموسيقايي نبوده است پس از پيروزي انقلاب اسلامي فعاليت موسيقي در شهرستان فردوس در قالب سرود و آهنگ هايي در جهت ترويج اهداف انقلاب اسلامي ودفاع از ارزشهاي اسلامي وتقويت روحيه مبارزه از انقلاب اسلامي ميهن اسلامي بوده است . هم اكنون نيز فعاليت هاي موسيقي توسط گروه‌هاي مختلف موسيقي به جهت حفظ وصيانت ارزش‌هاي سنتي و ملي و مبارزه با تهاجم فرهنگي انجام مي شود و گروه هاي موسيقي شهرستان توانسته‌اند با كسب جوايز و رتبه‌هايي درجشنواره هاي موسيقي مايه افتخار و هنرمندان رشته موسيقي فردوس باشند. همچنين اين اداره با برگزاري كلاسهاي آموزش موسيقي اصيل وسازنده وهمچنين اجراي موسيقي هاي سالم و هدف داركه باعث تعالي در جهت پيشرفت كمال در مخاطب مي‌گردد و با برگزاري جشنواره‌هاي موسيقي سنتي و محلي مايه دلگرمي هنرمندان در اين رشته گرديده است.

درشهرستان فردوس 7 گروه موسيقي در قالب سنتي وكلاسيك فعاليت مي نمايد كه اسامي گروه ها به شرح ذيل است :

1-طلوع ( موسيقي محلي ) 2- نغمه ( موسيقي محلي ) 3- عشاق تون ( محلي ) 4- عندليب ( موسيقي سنتي ) 5- ساحل ( كلاسيك ) 6- آواي دل ( محلي ) 7- فرياد كوير ( محلي )

تاریخ به روز رسانی: 2018/03/03
تعداد بازدید: 28039
کلیه حقوق این پایگاه متعلق به استانداری خراسان جنوبی میباشد.
Powered by DorsaPortal